Aftrap ‘Impuls Drenthepad’

Luc Schepers
10 mei 2023

Het Drenthepad krijgt een impuls. Op woensdag 10 mei zijn Nivon Natuurvrienden en Recreatieschap Drenthe hiermee van start gegaan. In Borger bij het Hunebedcentrum is het allereerste Drenthepad-bankje gepresenteerd door Nivon en Recreatieschap, samen met de Provincie Drenthe die het project financieel mede mogelijk maakt. Het is de bedoeling langs de route van het Drenthepad 30 van deze bankjes te plaatsen. Ook onderdeel van de impuls zijn een verbetering van de website, bewegwijzering en het informatiemateriaal en een verbinding met het wandelknooppuntennetwerk en ondernemers langs de route.

Drenthe is een echte wandelprovincie. Toch lijkt de groep langeafstand wandelaars andere gebieden in Nederland beter te vinden dan Drenthe. Om hier verandering in te brengen wordt een impuls gegeven aan het iconische Drenthepad. Ron Manuel, directeur van Nivon Natuurvrienden, beheerder van het pad: “Het Drenthepad was de eerste langeafstand wandelroute die werd gerealiseerd door Nivon. Het pad is de aanjager van het hedendaagse lange afstandswandelen. Samen met meer dan 17 vrijwilligers zorgen we voor het onderhoud en de informatievoorziening van het pad. In 2025 bestaat de route 50 jaar. Daar zijn we trots op.”

Ontwikkelkansen

Uit een verkenning in 2022 naar de ontwikkelkansen van het Drenthepad blijkt dat het wandelpad van goede kwaliteit is. Op het gebied van bekendheid en zichtbaarheid is nog winst te behalen. Gerrie Hempen, waarnemend voorzitter van Recreatieschap Drenthe: “Met het project willen we de informatievoorziening en promotie van het pad vergroten, zodat nog meer wandelaars gaan genieten van het pad en de omgeving.”

Drenthe ontdekken

Het Drenthepad is een wandelpad van maar liefst 329 kilometer lang dat in 18 etappes van ongeveer 18 kilometer gelopen kan worden. Het pad kruist drie Drentse Nationale Parken en het UNESCO Global Geopark De Hondsrug. Het officiële start- en eindpunt is het NS-station van Beilen, maar wandelaars kunnen op elk gewenst punt starten en eindigen.

 

 

Gedeputeerde Henk Brink: “Naast fietsprovincie is Drenthe ook een echte wandelprovincie. Het is prachtig om Drenthe te voet te ontdekken. Het Drenthepad leidt je langs unieke landschappen, dorpen en buurtschappen. De nieuw te plaatsen bankjes vormen een welkome pauzeplek om rustig te genieten van het uitzicht!”

 

Gerelateerd nieuws