Nat, Natter Natst

Luc Schepers
5 januari 2024

2023 ging de boeken in als natste jaar ooit (sinds de metingen vanaf 1906) De aanhoudende regen vanaf oktober ’23 tot heden, begin januari 2024 levert meer en meer problemen op, op een flink aantal tracé van het Drenthepad. Veel paden zijn zeer nat of staan onder water. Wij zijn helaas niet bij machte om alle locaties waar problemen zijn in kaart te brengen. Ga bij uzelf te rade wat te doen en of u creatieve oplossingen moet bedenken.


(foto: Ria Grootoonk)

 

We hebben een groot aantal locaties, waar problemen bekend zijn, opgenomen als waarschuwing op de website. Maar in het algemeen is het helaas ondoenlijk om alle problemen t vermelden. U zult ter plaatse de situatie moeten beoordelen of u moet omlopen en welke route u het beste kunt volgen. Gebruik hiervoor een app op uw telefoon of het wandelknooppunten netwerk.

(LET op! het wandelknooppunten netwerk is nog niet overal in Drenthe volledig gerealiseerd)
We krijgen veel vragen…
Helaas zijn niet alle hoogwater-knelpunten bij ons bekend. Ga bij uzelf te rade… wat is verstandig, en bedenk vooraf een alternatief 
Naast wateroverlast staan alle omleidingen, waarschuwingen, restricties voor wandelen met een hond en routewijzigingen etc op de website. Kijk voordat u vetrekt op de website.
App’s    (alfabetisch – geen ranglijst)
Lange Wandelpaden   (LAW’s in de app)
Maps me     (offline kaarten, GPX zelf plaatsen en dus geen 4G nodig)
Organic Maps    (offline kaarten, GPX zelf plaatsen en dus geen 4G nodig)
Topo kaart
Wandelnet

Gerelateerd nieuws