Vacature Etappe beheerder etappe 6

Luc Schepers
21 mei 2023

Veenhuizen – Norg  Etappe

Veenhuizen – Norg Etappe 8   Etappebeheerder Markeerder (vrijwilliger)
Deze etappe heeft een langte van circa 18 Km. Deze etappe wordt nieuw ontwikkeld. Omwille van de verkeersveiligheid gaan we het huidige tracé de komende maanden verbetren.

Het Drenthepad wordt onderhouden door 17 vrijwilligers. Samen met de vrijwilligers van de andere Nivon wandelpaden vormen zij een groep van 300 actieve vrijwilligers van Nivon wandelen. Met z’n allen onderhouden ze meer dan 4000 kilometer aan wandelpaden. Zij zorgen ervoor dat de paden schoon zijn, maken wegwijzers goed zichtbaar en halen obstakels uit de weg. Voor etappe 5 van het Drenthepad Appelscha – Veenhuizen zijn wij op zoek naar een vrijwilliger

Veenhuizen , het UNESCO werelderfgoed als onderdeel van de kolonie van Weldadigheid is natuurlijk het meest kenmerkende op deze etappe, zijn bewogen geschiedenis en de justitiele inrichtingen Bankenbosch en Norgerhaven zijn kenmerkend voor Veenhuizen. Ten noorden van Veenhuizen ligt het Natuurgebied Tempelstukken in het stroomdal van de Slokkert, een broed- en rustgebied voor vogels en dieren.

Lees meer

Gerelateerd nieuws