Vervoer van A naar B

Luc Schepers
26 mei 2023

Op het Drenthepad zijn twee NS-stations, namelijk in Beilen en Emmen. Het busvervoer in Drenthe is soms lastig. Daarom hebben we op de route de bushaltes, dichtbij het Drenthepad vermeld. Bij elke halte is de dienstregeling van de betreffende halte van de buslijn op te vragen bij 9292OV.nl. Helaas is er niet in elke dorp een busdienst beschikbaar. Om toch met het OV te kunnen reizen kent Drenthe naast het reguliere OV, de hubtaxi, een soort belbus die ja vanaf een locatie naar een OV-punt kan vervoeren. In Nieuw Balinge en Elp is de Hubtaxi de enige vorm van OV.

Wandelaars bedenken alternatieven om duurzaam te reizen, bijvoorbeeld een combinatie van OV en fiets. Op de lastiger trajecten wordt ook de combinatie auto en fiets gebruikt.  Sinds kort bieden ook particulieren vervoersondersteuning om van A naar B te komen. In de facebookgroep facebook.com/groups/drenthepadvervoer  kunnen onderling afspraken worden gemaakt volgens het principe vraag en aanbod.

Naast de overnachtings adressen,  accommodaties is ook een facebook pagina facebook.com/groups/drenthepad.overnachten.evenementen soms bieden B&B’s, campings en hotels arrangementen aan met haal- en brengservice.

Gerelateerd nieuws